<$BlogRSDUrl$>



Κυριακή, Απριλίου 16, 2006


Τέλος εποχής για τα Windows 98, ME 


Τον ερχόμενο Ιούλιο και συγκεκριμένα στις 11 Ιουλίου, ολοκληρώνεται επίσημα ο κύκλος ζωής των Windows 98, Windows 98 Second Edition (SE) και Windows Millennium Edition (ME). Τη συγκεκριμένη ημερομηνία ανακοίνωσε η Microsoft πως θα σταματήσει επίσημα την υποστήριξη των συγκεκριμένων λειτουργικών συστημάτων.
Η ανακοίνωση είναι διαθέσιμη στο website της Microsoft. Στην ουσία, στις 11 Ιουλίου διακόπτεται η δημόσια και τεχνική υποστήριξη των παραπάνω προϊόντων, ενώ σταματά και η ανάπτυξη ενημερώσεων ασφαλείας. Οι χρήστες που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα Windows 98, Windows 98 SE και Windows ME θα πρέπει πλέον να αναζητούν μόνοι τους βοήθεια online στο site της Microsoft, όπου θα παραμείνουν κάποιες πληροφορίες υποστήριξης τουλάχιστον μέχρι τις 11 Ιουλίου 2007.
Στην ανακοίνωσή της η Microsoft αναφέρει πως θεωρεί τις συγκεκριμένες εκδόσεις "ξεπερασμένες" και για το λόγο αυτό κρίνει πως αφήνουν ευάλωτους τους πελάτες της σε αυξημένους κινδύνους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει την υποστήριξή της στις συγκεκριμένες εκδόσεις των Windows. Παράλληλα, η εταιρεία συνιστά στους πελάτες της να αναβαθμίσουν σε νεότερα λειτουργικά συστήματα των Windows, όπως τα Windows XP, το συντομότερο δυνατό.
Το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει η Microsoft ανέφερε πως η υποστήριξή της στα Windows 98 και ME θα έληγε τον Ιανουάριο του 2004, ωστόσο η ημερομηνία είχε παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2006. Τελικά, η ημερομηνία ορίστηκε να είναι η 11η Ιουλίου, προκειμένου να δοθούν κάποιες τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας.
Σύμφωνα με στοιχεία της Jupiter Research για τον Δεκέμβριο του 2005, από τα 2.300 συστήματα που έλαβαν μέρος στην έρευνα που διεξήγε το 16% είχε εγκατεστημένο στο σπίτι λειτουργικό Windows 98 ή Windows 98 SE, ενώ ένα 6% έτρεχε σε Windows ME.