<$BlogRSDUrl$>



Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2006


Η Microsoft δοκιμάζει την καινούργια μηχανή αναζήτησης Windows Live Search 



Σε μια νέα προσπάθεια να καλύψει την απόσταση που τη χωρίζει από τους διαδικτυακούς ανταγωνιστές της Google και Yahoo!, η Microsoft παρουσίασε την Τετάρτη σε δοκιμαστική μορφή τη μηχανή αναζήτησης Windows Live Search, η οποία αργότερα θα αντικαταστήσει τη μηχανή του MSN.com.
Το Windows Live Search, που αναμένεται να λειτουργήσει επίσημα το καλοκαίρι, εντάσσεται στη νέα στρατηγική της Microsoft για την προώθηση λογισμικού και υπηρεσιών που βασίζονται στο Διαδίκτυο. H νέα πλατφόρμα Windows Live, σήμερα σε δοκιμαστική μορφή, θα συγκεντρώνει υπηρεσίες αναζήτησης, email, στιγμιαίας ανταλλαγής μηνυμάτων, αλλά και αντι-ιική προστασία και άλλες δυνατότητες.
Το Live Search beta λειτουργεί από την Τετάρτη στο live.com και προσφέρει δυνατότητες για αναζήτηση εικόνων, ειδήσεων και προϊόντων, τοπική αναζήτηση και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Στις νέες λειτουργίες περιλαμβάνονται η προεπισκόπηση των αποτελεσμάτων, η αποθήκευση των αναζητήσεων με εντολές macros, και η συγκέντρωση όλων των αποτελεσμάτων σε μία σελίδα, αντί σε πολλές, μέσω της επιλογής smart scroll.
H Microsoft παρουσίασε επίσης σε δοκιμαστική μορφή τη μπάρα εργαλείων Windows Live Toolbar, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιεί το Live Search μέσα από οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Η μπάρα βασίζεται σε τεχνολογία της εταιρείας Onfolio, που εξαγοράστηκε από τη Microsoft, και μεταξύ άλλων υποστηρίζει tabbed browsing, προβάλλει δηλαδή πολλές ιστοσελίδες στο ίδιο παράθυρο του προγράμματος πλοήγησης.
Σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων Nielsen/NeRatings, τον Ιανουάριο του 2006 το MSN Rearch κατείχε το 11% της αγοράς διαδικτυακών αναζητήσεων, αρκετά πίσω από το Yahoo!, στο οποίο αντιστοιχεί το 22,2%, και από την Google, η οποία εξακολουθεί να κυριαρχεί με 48,2%.