<$BlogRSDUrl$>



Κυριακή, Ιουνίου 11, 2006


Ντεμπούτο στην ευρωπαϊκή αγορά για τη διαδικτυακή Microsoft TV 


Μια γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα γίνει αυτό το μήνα η πρώτη στην ευρωπαϊκή αγορά που προσφέρει την υπηρεσία διαδικτυακής τηλεόρασης και βίντεο κατά παραγγελία της Microsoft.
To λογισμικό μετάδοσης τηλεοπτικού προγράμματος μέσω του Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου (IP), αποτελεί ένα βασικό όπλο της Microsoft στην προσπάθειά της να επεκταθεί στο χώρο των τηλεποικοινωνιών, των μέσων και της οικιακής δικτύωσης, αναφέρει το Reuters.
«Είναι για εμάς μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία -υπάρχουν 1,6 δισεκατομμύρια τηλεοπτικοί δέκτες σε όλο τον κόσμο» σχολίασε εκπρόσωπος της Microsoft TV.
H πλατφόρμα της Microsoft επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν εκπομπές υψηλής ευκρίνειας, να κάνουν παύση ενώ παρακολουθούν ζωντανά στην τηλεόραση, καθώς και να παρακολουθούν και να γράφουν δύο τηλεοπτικά προγράμματα ταυτόχρονα.
Η γαλλική Club Internet, θυγατρική της γερμανικής Deutsche Telekom, σχεδιάζει να προσφέρει την υπηρεσία από το τέλος Ιουνίου στους παλιούς συνδρομητές και από τον Αύγουστο στους νέους. Το καλοκαίρι θα ξεκινήσει επίσης το αντίστοιχο πρόγραμμα της Deutsche Telekom στη Γερμανία, ενώ στα τέλη του έτους θα ακολουθήσει η BT στη Βρετανία.
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν.