<$BlogRSDUrl$>



Παρασκευή, Μαΐου 05, 2006


Νέα υπηρεσία του Skype επιτρέπει τηλεδιασκέψεις με 100 άτομα 



Το Skype, η δημοφιλής υπηρεσία διαδικτυακής τηλεφωνίας του eBay, εμπλουτίζει τις υπηρεσίες του με τα «Skypecasts», δωρεάν ομαδικές συζητήσεις με φωνή στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν έως και 100 χρήστες ταυτόχρονα.
Το λογισμικό του Skype χρησιμοποιείται σήμερα από δεκάδες χιλιάδες χρήστες για δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του Internet. Η υπάρχουσα υπηρεσία διασκέψεων επέτρεπε έως και δέκα χρήστες, οι οποίοι μπορούσαν να μιλούν όλοι μαζί. Στα Skypecast, αντίθετα, η συζήτηση συντονίζεται από έναν «οικοδεσπότη» (host), ο οποίος ελέγχει ποιος θα μιλήσει κάθε φορά.
Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη σε δοκιμαστική μορφή, και στο δικτυακό τόπο της εταιρείας θα δημοσιεύεται λίστα με όλες τις διασκέψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανά πάσα στιγμή.
Η εταιρεία ελπίζει ότι οι ομαδικές τηλεδιασκέψεις θα κερδίσουν το ενδιαφέρουν του κοινού ως μέσο για τη συζήτηση κοινών ενδιαφερόντων και χόμπι. Ήδη, η Six Apart Ltd, μια εταιρεία υπηρεσιών blogging, σχεδιάζει να προωθήσει τα Skypecast ως μέσο για την επέκταση διαδικτυακών κοινοτήτων.
Παράλληλα με τη νέα υπηρεσία, η Skype παρουσίασε επίσης μια νέα δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού της, η οποία επιτρέπει την αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα σε σχετικά χαμηλές τιμές.