<$BlogRSDUrl$>



Τετάρτη, Μαΐου 10, 2006


Πειρατεία και πλαστά προϊόντα κατά της Microsoft 



Η πειρατεία και τα πλαστά προϊόντα αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για το σύνολο του τεχνολογικού κλάδου. Σύμφωνα με την BSA (Business Software Alliance), 62% του λογισμικού που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα είναι πλαστό ή παράνομο. Επιπλέον, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της IDC για τις οικονομικές επιπτώσεις της πειρατείας, αν το ποσοστό της πειρατείας λογισμικού μειωθεί κατά 10% τα επόμενα τέσσερα χρόνια, η αλλαγή αυτή θα οδηγήσει στη δημιουργία 1.300 νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα καθώς και στην ενίσχυση της οικονομίας κατά 351 εκατομμύρια ευρώ, εξασφαλίζοντας παράλληλα 111 εκατ. ευρώ σε φορολογικά έσοδα.

Πρωτοβουλία Γνήσιου Λογισμικού από την Microsoft

Οι κύριοι άξονες της Πρωτοβουλίας Γνήσιου Λογισμικού, στην οποία εντάσσεται και το OGA, είναι οι ακόλουθοι:
Ενημέρωση. Η Microsoft ενημερώνει τους συνεργάτες και τους πελάτες της για τους κινδύνους του παράνομου λογισμικού, προκειμένου να τους δώσει τη δυνατότητα να προστατευτούν αποτελεσματικότερα και να βεβαιωθούν ότι διαθέτουν τις κατάλληλες άδειες για το λογισμικό τους. Το website της Microsoft http://www.microsoft.com/resources/howtotell παρέχει αναλυτική ενημέρωση και παραδείγματα που αφορούν το παράνομο λογισμικό.
Τεχνολογία. Η Microsoft συνεχίζει να επενδύει σε τεχνολογίες κατά του πλαστού λογισμικού, οι οποίες προστατεύουν την πνευματική ιδιοκτησία της και ειδοποιούν τους χρήστες για την ύπαρξη πλαστού λογισμικού. Στις τεχνολογίες αυτές περιλαμβάνονται και οι βελτιώσεις προγραμμάτων όπως το Windows Genuine Advantage.
Νομικές ενέργειες. Η Microsoft υποστηρίζει ενεργά τις κρατικές και αστυνομικές αρχές στη δράση τους ενάντια στους δημιουργούς πλαστού λογισμικού. Ήδη, μέσα στο 2006 έχουν υποβληθεί χιλιάδες αναφορές από καταναλωτές για παράνομο λογισμικό μέσω του Microsoft Windows Genuine Advantage website, καθώς και μέσω e-mail στη διεύθυνση piracy@microsoft.com. Οι αναφορές αυτές έχουν συμβάλει στην επιβολή κυρώσεων σε άτομα που διακινούσαν παράνομο λογισμικό σε διεθνές επίπεδο.

Το γνήσιο λογισμικό της Microsoft εκδίδεται από τη Microsoft, φέρει την κατάλληλη άδεια και υποστηρίζεται από την ίδια την εταιρεία ή από τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της.
Πηγή ΕΕΧΙ