<$BlogRSDUrl$>



Τετάρτη, Μαΐου 17, 2006


Η Microsoft χτυπά το Dreamweaver 


Οι απανταχού web developers έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια τεχνική προέκδοση του εργαλείου ανάπτυξης websites Expression Web Designer, το οποίο έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το κυρίαχο πρόγραμμα του χώρου, το πασίγνωστο Dreamweaver.
Η Microsoft προγραμματίζει να κυκλοφορήσει μια πρόωρη έκδοση - Community Technology Preview (CTP) του Expression Web Designer, ενός από τα τρία νέα εργαλεία της με σκοπό να ανταγωνιστεί το εκτενές portfolio σχεδιαστικών προγραμμάτων της αντίπαλης Adobe, η οποία κυριαρχεί στο χώρο αυτή τη στιγμή.
Η Microsoft ελπίζει ότι το σύνολο εργαλείων που προτίθεται να λανσάρει και το οποίο περιλαμβάνει επίσης το γραφικό σχεδιαστή Expression Graphic Designer και το Expression Interactive Designer, θα δελεάσει τους designers ώστε να απαγκιστρωθούν από το Dreamweaver και το Flash.
Ο Expression Interactive Designer είναι ένα εργαλείο τρισδιάστατου animation και πολύπλοκων γραφικών παραστάσεων, και ο Graphic Designer είναι ένα εργαλείο ζωγραφικής και ελεύθερου σχεδίου. Η Microsoft αναμένει να έχει διαθέσιμο το ολοκληρωμέο πακέτο μέχρι το τέλος του έτους.
Ο Wayne Smith, διευθυντής προϊόντων για τα εργαλεία της σειράς Expression στη Microsoft, είπε ότι το μόνο εργαλείο συγκρίσιμο με το Expression Web Designer είναι το Dreamweaver. Ωστόσο έδωσε έμφαση στην υποστήριξη του εργαλείου της Microsoft για ASP.NET 2.0, την πιό πρόσφατη έκδοση της τεχνολογίας της Microsoft για την οικοδόμηση των βασισμένων στο WEB εφαρμογών και υπηρεσιών, ως το διαφοροποιό στοιχείο που αποτελεί το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Expression.
"Ο Dreamweaver υποστηρίζει το ASP .Νet 1.1, αλλά μόνο σε ένα μάλλον επιφανειακό επίπεδο, " δήλωσε σχετικά. "Εμείς παρέχουμε βαθύτερη υποστήριξη." Ο W.Smith τόνισε επίσης την προσπάθεια της Microsoft να υποστηρίξει τα πρότυπα όπως τα Cascading Style Sheets (CSS) στο Web Designer. Τα CSS είναι το standard για σχεδίαση σύγχρονων websites επαγγελματικής εμφάνισης.
Η Microsoft επιτρέπει στους web designers όχι μόνο για να "χτίσουν" τις σελίδες χρησιμοποιώντας CSS αλλά και να διαχειριστούν τον κώδικα κάτω από τη σελίδα, που μπορεί να είναι ένα σημείο όπου πολλοί developers συναντούν τις περισσότερες δυσκολίες".